Пухкави кифлички Душичка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
14/11/2019
"Кифлички, които изпълваш душичката ти с радост само докато ги гледаш, какво остава да ги опиташ "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 052
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

В купа натрошете маята и добавете захарта и топлата вода, разбъркайте, да се разтворят, и прибавете брашното, разбъркайте. Покрийте купата и оставете на топло, да се активира (шупне) маята.

Отделно пресейте брашното и добавете солта и разбитите белтъци с вилица.

Прибавете топлото мляко и готовата закваска, замесете меко тесто. Оставете тестото да удвои обема си за около 1 час.

През това време смесете размекнатото масло с жълтъците и 1 с.л. брашно, разбъркайте.

Разделете го на 4 еднакви по размер оформени топки. Всяка топка разточете на правоъгълна кора и намажете с маслената смес, съберете корите 2 по 2 и оставете за 30 минути да си починат.

Навийте корите на рула и нарежете рулата на малки кифлички.

Подредете охлювчетата в тава, постлана с хартия за печене, оставете ги за 30 минути да се надигнат и ги намажете с разбитите жълтък с олиото.

Поръсете със семена (по желание) и поставете пухкавите кифлички Душичка в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто кафяв цвят.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар