Лесна гъбена чорба с ориз

Румяна С.Румяна С.
Чирак
78
32
111
15/11/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 507
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме си моркова на едро ренде, лука и чесъна се нарязват на ситно. Задушаваме ги в нагрятото масло около 5-6 минутки. Добавяме нарязаните на парчета гъби и задушаваме, докато омекнат.

Добавяме бульона/водата и оставяме да поври около 25 минутки.

Накрая добавяме ориз, овкусяваме само със сол и черен пипер и оставяме гъбената супа да ври на средна температура до готовност на ориза около 20-тина минутки.

Сервираме нашата лесна гъбена чорба с ориз, като поръсваме магданоз по желание.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар