Начин на приготвяне
За тестото: пресейте брашното в подходящ съд, добавете солта и разбъркайте, направете кладенче в средата и добавете натрошената мая и захарта, залейте с част от топлата вода и оставете за 5 мин. да шупне, добавете оцета и останалата вода, омесете гладко тесто, оформете на топка, намажете с олио и оставете да втаса за около 40 мин.
Нарежете месото на дребни кубчета и го сложете да се задушава в дълбок тиган на бавен огън, след 10-12 мин. добавете нарязаните печурки, след това нарязания на дребно праз, гответе още 5 мин. добавете доматеното пюре, подправките, налейте виното и натрошете почистените от семената сухи чушки.
Гответе до пълна готовност, свалете го от котлона и се заемете с втасалото тесто. Тестото разточете на овална кора с диаметър от приблизително 30 см, сложете я подходяща тава, застлана с хартия за печене, изсипете кавърмата върху тестото и завийте от всички краища, като в средата остане празно място.
Печете на 200 градуса около 35 мин. накрая поръсете с кашкавал и го оставете да се разтопи. Готовото ястие сложете в подходящ поднос и завийте с кърпа готовата кавърма в тесто.