Начин на приготвяне
Използва се форма за торта с подвижни стени и диаметър 24 см.
Наредете един ред от бисквитите и попълнете дупките. Направете пудинга според инструкциите на производителя. Сипете двете пликчета пудинг в купа.
Сипете около 12 с.л. прясно мляко, захарта и инстантното кафе. Разбъркайте хубаво, за да се разтвори захарта.
Кипнете млякото. Сипете сместа за пудинга и бъркайте, докато се сгъсти. Сипете половината от пудинга върху подредените бисквити. Изчакайте 10 мин., за да стегне малко и подредете втория слой бисквити.
Сипете и останалия пудинг. Изравнете, колкото е възможно. Изчакайте малко да се охлади и приберете в хладилника. След около час разтопете шоколада с маслото в микровълнова печка или на водна баня, като разбърквате и залейте бисквитената торта.
Подредете бонбоните за украса и приберете готовата белгийска бисквитена торта в хладилника за около 2 часа, докато се стегне.