Белгийска бисквитена торта

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114907
17/11/2019
"Не обръщайте внимание на шоколада, бисквитите са някъде там, но за да ги намерите трябва да си хапнете цяло парче торта, едва ли ще бъде проблем "
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 379
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • шоколад - 150 г или шоколадова глазура
  • масло - 20 г
  • пудинг - 2 опаковки, Dr. Oetker с белгийски шоколад
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • кафе - 2 ч.л. инстантно
  • бисквити - 2 пакета, какаови, Роден край
  • бонбони - кръгли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се форма за торта с подвижни стени и диаметър 24 см.

Наредете един ред от бисквитите и попълнете дупките. Направете пудинга според инструкциите на производителя. Сипете двете пликчета пудинг в купа.

Сипете около 12 с.л. прясно мляко, захарта и инстантното кафе. Разбъркайте хубаво, за да се разтвори захарта.

Кипнете млякото. Сипете сместа за пудинга и бъркайте, докато се сгъсти. Сипете половината от пудинга върху подредените бисквити. Изчакайте 10 мин., за да стегне малко и подредете втория слой бисквити.

Сипете и останалия пудинг. Изравнете, колкото е възможно. Изчакайте малко да се охлади и приберете в хладилника. След около час разтопете шоколада с маслото в микровълнова печка или на водна баня, като разбърквате и залейте бисквитената торта.

Подредете бонбоните за украса и приберете готовата белгийска бисквитена торта в хладилника за около 2 часа, докато се стегне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар