Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Любимото ризото с пиле и зеленчуци

Любимото ризото с пиле и зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Любимото ризото с пиле и зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
17/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Това ястие може да задоволи всеки ваш каприз, защото е любимото ризото с пиле и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • филе - 300 г пилешко
  • ориз - 250 г
  • микс от зеленчуци - 250 г (смес грах, моркови, царевица, зелен фасул)
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кашкавал - 70 г настърган или пармезан по желание
  • бульон - около 800 мл. пилешки, горещ
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го отцедете. Нарежете пилешко филе на малки хапки. Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган на котлона, на умерена температура.

Запържете пилешките хапки до побеляване, като непрекъснато разбърквате или около 10 мин. Когато месото побелее, добавете ориза. Запържете още за около 3 мин.

Овкусете със сол и черен пипер, но не прекалявайте, защото ако използвате готов бульон на кубче, ще добавите още сол. Накрая добавете зеленчуците от микса и нарязаната на ситно скилидка чесън.

Пържете, като разбърквате още около 2 мин. Започнете да добавяте черпак по черпак от горещия бульон, докато оризът се сготви (но внимавайте да не се превари ризотото). При сервиране поръсете обилно с кашкавал или настърган пармезан любимото ризото с пиле и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах за
21.02.2024 11:24