Начин на приготвяне
Измийте ориза и го отцедете. Нарежете пилешко филе на малки хапки. Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган на котлона, на умерена температура.
Запържете пилешките хапки до побеляване, като непрекъснато разбърквате или около 10 мин. Когато месото побелее, добавете ориза. Запържете още за около 3 мин.
Овкусете със сол и черен пипер, но не прекалявайте, защото ако използвате готов бульон на кубче, ще добавите още сол. Накрая добавете зеленчуците от микса и нарязаната на ситно скилидка чесън.
Пържете, като разбърквате още около 2 мин. Започнете да добавяте черпак по черпак от горещия бульон, докато оризът се сготви (но внимавайте да не се превари ризотото). При сервиране поръсете обилно с кашкавал или настърган пармезан любимото ризото с пиле и зеленчуци.
Коментари