Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен Ориз»Пържен ориз със спанак и гъби

Пържен ориз със спанак и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пържен ориз със спанак и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
17/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако постите или ви се хапва някакво безмесно ястие, предлагаме да опитате ориз с гъби и спанак"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 300 г
  • спанак - 150 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • сол
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете на котлона 1 л вода със сол в тенджера. Междувременно почистете лука, гъбите и спанака. Нарежете лука на ситно, гъбите на полумесеци и спанака на дребно.

След като водата заври, добавете ориз. Варете до готовност или около 25 мин. Отцедете и оставете да се задушава под капак. Междувременно загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете лука за около 2 мин.

Добавете гъбите и пържете около 15 мин., като разбърквате периодично. Овкусете с джинджифила и соевия сос. Пържете още около 5 мин. и добавете спанака.

Пържете още около 5 мин. и добавете ориза. Разбъркайте хубаво, за да се смесят продуктите и отстранете от котлона. Използвайте като гарнитура или хапнете като постно ястие този вкусен пържен ориз със спанак и гъби.

Ароматен и питателен пържен ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: