Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на хапки, лука на полумесеци, чушките на лентички, а чесъна на дребно.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете хапките месо, като разбърквате за около 2 мин. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с капак.
Пържете под капак, като разбърквате периодично, докато месото стане златисто или около 10 мин. Добавете лука и чушките, разбъркайте отново, за да се смесят продуктите и оставете да се задуши ястието под капак за още 10 мин.
Щом зеленчуците поомекнат, поръсете с червения пипер и разбъркайте кавърмата. Накрая добавете доматите, отново разбъркайте, намалете котлона и оставете ястието да се готви, докато течността се изпари и остане само на мазнина.
Вкусна кавърма от свинско с чушки и домати!