Пълнени чушки по гръцки

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф82024611221
19/11/2019
"Пълнените чушки по гръцки се поднасят задължително с млечно-чеснов сос и доза любов, приятен апетит "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 413
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана обелваме и режем на средни зарчета, които потапяме в солена вода, за да премахнем горчивината.

Лука и скилидката чесън нарязваме на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. След 5-6 минути към тях добавяме отцедените патладжанени кубчета и нарязаните на ивици сушени домати. Овкусяваме със сол и риган.

След като съставките омекнат, прибавяме ориза и разбъркваме, за да не залепнат зрънцата по дъното на тигана. Когато оризът променени цвета си и стане стъклен, доливаме 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон.

Изчакваме зрънцата да поемат от течността и изключваме котлона.

Плънката за пълнените чушки е готова и я подправяме с черен пипер. След като плънката се охлади, прибавяме нарязаните на ивици обезкостени маслини.

Пиперките са почистени от дръжки и семена, а ако са размразени, ги оставяме до последно в хладилник.

Пълним ги с готовата плънка и подреждаме пълнените чушки в тава. Доливаме със зеленчуков бульон до средата на чушките.

Печем пълнените чушки по гръцки в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути.

Поднасяме с млечно-чеснов сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар