Начин на приготвяне
Едан стара рецепта, която научих от свекъра си и я приготвих и аз, да се предават знанията.
Взимаме тенджера и вътре слагаме 3 литра краве мляко и чакаме да заври. След като заври, взимаме малко мляко в малка купа, вътре добавяме 3 супени лъжици /не много препълнени/ сол и разтваряме солта в млякото.
После добавяме осоленото мляко в тенджерата при другото мляко и разбъркваме.
След което добавяме пакетче лимонена киселина и разбъркваме, то се пресича веднага.
Сипваме сместа за домашния кашкавал в чист тензух, направен като торба, и оставяме за около 1 час да виси някъде закачен, така че да му тече водата.
После взимате топката кашкавал, която вече се е стегнала напълно, и консумирате сполучливия домашен кашкавал с удоволствие.
Издържа в хладилник повече от 1 седмица.
Коментари