Курбан чорба с люти чушлета

18/07/2013
Адем Техир
отАдем ТехирНовак
"Истинската курбан борба се прави и с месо, и с кокали, и с точната застройка, но всичко това не струва, ако не се добавят и няколко люти чушлета "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 239
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме овнешкото месо, заедно с кокалите, на големи парчета, които заливаме с 6-8 ч.ч. студена вода. Кипваме и варим на умерен огън в продължение на 60 минути.

Към врящото овнешко месо добавяме лука - нарязан на едро, както и мрковите и целината, наразани на малки кубчета. Подправяме със сол и стритите на прах люти чушки и варим до омекване на зеленчуците и месото.

Свареното месо обезкостяваме и накъсваме на малки парченца, които връщаме във врящата супа. Яйцата се разбиват, след което се вливат в чорбата през сито или гевгир за да са получат "конци".

Загряваме маслото за кратко, добавяме червения пипер и запържваме, като внимаваме да не го загорим. С така приготвената запръжка заливаме курбан чорбата и сваляме от огъня.

Преди поднасяне може да поръсите с пресен джоджен.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Божидар
Божидар
09.09.2013 18:30
ПО ЖЕЛАНИЕ, В МАСЛОТО, ПРЕДИ ДА СЕ СИПЕ ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР МОЖЕ ДА СЕ ЗАПЪРЖИ ДО ЗЛАТИСТО ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ДОБАВИ ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР, ККОЙТО ДА СЕ РАЗБЪРКА БЪРЗО И ДА СЕ "УГАСИ" С ЕДИН ЧЕРПАК ОТ БУЛЬОНА. НАКРАЯ ЗАЕДНО С ДЖОДЖЕНА АЗ С УДОВОЛСТВИЕ БИХ ДОБАВИЛ ДИВЕСИЛ.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв