Пълнени веган картофи

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
261657231221
Пълнени веган картофи1 / 2
22/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Пълнени картофи, които може да си приготвят всички онези, които спазват пост или изповядват веганството, хапвайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. големи
  • зехтин - 3 супени лъжици
  • чесън - 2 скилидки (малки)
  • царевица - 2 супени лъжици от консерва
  • кисели краставички - 2 броя големи от буркан
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер - на вкус ( 2 щипки)
  • сол - на вкус
  • маруля
  • риган
  • кашкавал - за поръсване, веган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре, за да падне пръстта и се изпичат цели на предварително загрята фурна.

Чесънът се измива, обелва и смачква през чесън преса.

Краставички се нарязват на много ситно.

Консервата сладка царевица се отваря и се отцежда водата.

Магданозът се измива, изцежда се добре и се нарязват само листата.

Изваждат се картофите, разрязват се на половина и се издълбават.

Издълбаното месо от картофите се смесва с няколко супени лъжици зехтин, смачкания чесън, нарязаните кисели краставички, сладката царевица, магданоз, солта и черния пипер.

С получената смес се напълват картофите. Връщат се във фурната за няколко минути да се запекат.

Поднасяме пълнените картофи цели и топли, върху листо маруля като декорация на чинията.

Могат да се поръсят със сух риган за допълнително аромат по избор. По желание могат да се поръсят и с веган кашкавал.

Подходящи са за вегетарианци, вегани, както и за пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Много са вкусни и изглеждат уникално!
18.03.2020 16:11