Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Кремсупа от праз и картофи

Кремсупа от праз и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Кремсупа от праз и картофи1 / 2
17/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 50 г, краве или олио
  • праз - 450 г, нарязан на ситно
  • картофи - 700 г, нарязани едро
  • бульон - 700 г
  • розмарин - 4 стръкчета
  • мляко - 450 мл
  • магданоз - 2 ч.л.
  • сметана - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се задушава в загрятото масло около 5 мин. Прибавя се бульонът, подправките, розмаринът и млякото.

Оставя се да къкри около 25 мин. или докато омекнат зеленчуците.

Супата се охлажда за 10 мин. и се пюрира. Връща се отново на огъня и се прибавят магданозът и сметаната.

Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: