Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Пастет от червена леща

Пастет от червена леща

Пастет от червена леща13 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Препечените филийки си имат ново другарче - пастет от червена леща, с който се разбират много, ама много добре"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. шарени
  • карфиол - 1 - 2 шепи, начупен
  • джинджифил - 1 см пресен корен
  • чесън - 1 скилидка малка
  • вода - около 2 ч.ч.
  • Подправки
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 - 2 щипки
  • чубрица - 1/2 ч.л. равна
  • джоджен - 1/2 ч.л. равна
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • кафява захар - 1/2 ч.л. кристална
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за пастет от червена леща с изключителна плътна текстура, улесняваща намазването на препечен хляб или сухари!

В 1 ч.ч. вряща вода сипваме шарлана и да се варят на ситно нарязаните джинджифил, чесън и чушки. Начупваме карфиол на малки розетчици и ги добавяме да се варят.

Отделно почистената и измита 2-3 пъти червена леща, по желание я накисваме  за 5 минути, а след това я добавяме към зеленчуците!

В малка купичка си сипваме подправките една след друга - хималайска сол - 1 ч.л. на вкус, куркума - 1 ч.л. равна, кимион - 1/2 ч.л., кориандър - 1-2 щипки, чубрица - 1/2 ч.л. равна, джоджен - 1/2 ч.л. равна, червен пипер - 1/2 ч.л., черен пипер - 2-3 щипки, кафява кристална захар - 1/2 ч.л. за добавяне на нежна карамелизирана сладост.

Добавяме водичка постепенно и по малко, само колкото да се свари лещата. Варим с постоянно бъркане, до пълна готовност на продуктите.

В мощен блендер изсипваме леко охладена леща и блендираме за няколко секунди - докато получим желаната гъста кремообразна консистенция!

Сервираме пастета с препечени филийки пълнозърнест хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: