Начин на приготвяне
Рецепта за пастет от червена леща с изключителна плътна текстура, улесняваща намазването на препечен хляб или сухари!
В 1 ч.ч. вряща вода сипваме шарлана и да се варят на ситно нарязаните джинджифил, чесън и чушки. Начупваме карфиол на малки розетчици и ги добавяме да се варят.
Отделно почистената и измита 2-3 пъти червена леща, по желание я накисваме за 5 минути, а след това я добавяме към зеленчуците!
В малка купичка си сипваме подправките една след друга - хималайска сол - 1 ч.л. на вкус, куркума - 1 ч.л. равна, кимион - 1/2 ч.л., кориандър - 1-2 щипки, чубрица - 1/2 ч.л. равна, джоджен - 1/2 ч.л. равна, червен пипер - 1/2 ч.л., черен пипер - 2-3 щипки, кафява кристална захар - 1/2 ч.л. за добавяне на нежна карамелизирана сладост.
Добавяме водичка постепенно и по малко, само колкото да се свари лещата. Варим с постоянно бъркане, до пълна готовност на продуктите.
В мощен блендер изсипваме леко охладена леща и блендираме за няколко секунди - докато получим желаната гъста кремообразна консистенция!
Сервираме пастета с препечени филийки пълнозърнест хляб!