Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, но предварително отделете 1 жълтък за намазване отгоре.
Добавят се крема сирене, настърган кашкавал, риган, бакпулвер, щипка сол и се разбърква да се смесят продуктите.
Първо прибавям оризово брашно, после бадемово брашно и разбъркваме на гъста смес близка до тесто.
С намокрени с вода ръце се оформят 8 топки с големина на мандарина. В средата с пръст се оформя дупка да се получи геврече и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Разбърква се половината жълтък с малко олио и с четка се намазват отгоре всички кето гевречета.
Поръсва се сусам и печем в загрята фурна на 170 градуса, докато станат златисти кето гевречетата. Чудесни са, хрупкави и здравословни!
Коментари