Кето гевреци

Кето гевреци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Истината е в гевречетата, особено когато са кето - здравословни, вкусни и хрупкави"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • настърган кашкавал - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • оризово брашно - 5 с.л.
  • бадемово брашно - 3 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, но предварително отделете 1 жълтък за намазване отгоре.

Добавят се крема сирене, настърган кашкавал, риган, бакпулвер, щипка сол и се разбърква да се смесят продуктите.

Първо прибавям оризово брашно, после бадемово брашно и разбъркваме на гъста смес близка до тесто.

С намокрени с вода ръце се оформят 8 топки с големина на мандарина. В средата с пръст се оформя дупка да се получи геврече и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Разбърква се половината жълтък с малко олио и с четка се намазват отгоре всички кето гевречета.

Поръсва се сусам и печем в загрята фурна на 170 градуса, докато станат златисти кето гевречетата. Чудесни са, хрупкави и здравословни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,радвам се че ви хареса рецептата - точно режимна е ,а гевреците са много вкусни ,само не ги препичайте ,когато хванат отдолу и горе коричка са готови бързо извадете и хапваме без притеснение :))
24.11.2019 14:50
Жаклин Тонгурян
Жаклин Тонгурян
Страхотни са!Подходящи за режима.
24.11.2019 08:27
1