Кьопоолу със сусамов тахан

26/11/2019
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 1.5 кг зелени
  • чушки - 1.5 кг червени
  • патладжани - 10 бр.
  • захар - 1 ч.ч. непълна
  • оцет - 1 ч.ч. непълна
  • олио - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • синап - 3 - 4 семена
  • анасон - 3 семена
  • индийско орехче - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка
  • горчица - 5 с.л.
  • сусамов тахан - 4 с.л. и горчица
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смилате изпечените чушки и патладжани, овкусявате със захарта, оцета, солта и варите до сгъстяване.

След това добавяте олиото. Постоянно разбърквате с дървена лъжица.

Овкусявате с чесъна и другите подправки. Сваляте от котлона и добавяте горчицата, тахана и соевия сос.

Връщате на котлона още 5 мин, като бъркате непрекъснато кьопоолуто.

Ако решите, може да сложите в буркани сместа и да стерилизирате кьопоолуто с тахан 10 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар