Печена лютеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена лютеница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • домати - червени
  • лук - 1 глава
  • пиперки
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите червени домати се изпичат в тавичка на слаба фурна, докато се посъсухрят.

Настържете лука на ренде и го сипете в хаванче. Добавете горещите изпечени домати и започнете да стривате, доливайки зехтин. Не пестете зехтина, но внимавайте да не направите лютеницата прекалено мазна.

Добавете опечените, обелени и нарязани ситно пиперки. Хубаво объркайте лютеницата и я оставете да престои за 1 час. Ако обичате, може да добавите и няколко скилидки чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: