Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от кейл

Чипс от кейл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Чипс от кейл
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Страхотен чипс от кейл, който препоръчваме на всички"

Необходими Продукти

  • кейл - 100 г листа
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листенцата от кейл се измиват, отцеждат и подсушават. Накъсват се на едро, като твърдите по-дебели жилки в средата се отстраняват.

Разбъркват се със зехтина и малко сол (не се прекалява със солта, защото кейлът има своя естествена лека соленост).

Листата се разпределят в широка тава покрита с хартия за печене, като трябва да са на тънък пласт, с разстояние между тях. Добре е да се приготвят на два пъти, ако трябва, но не и да стоят на купчинка или едно върху друго.

Фурната се пуска да загрява до 150 градуса, а кейлът се слага вътре, когато температурата достигне 30-40 градуса. Суши се докато потъмнее леко и стане тъмнозелен - не повече от 10-12 минути при непрестанно наблюдение, след като вече фурната достигне 150 градуса.

Листенцата изтъняват и се дехидратират, а благодарение на зехтина стават крехки и хрупкави. Вкусът им е вълшебен, а ползите за здравето от този чипс са огромни.

Къдравото зеле или кейл е богато на желязо, фибри и витамини, а освен това е много вкусно и комбинативно с други продукти. Не се колебайте да го включите в своето меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: