Постни банички с праз лук и моркови

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
372
60
420
2
25/11/2019
"Вкусни постни банички с моркови и праз лук - за дните, в които сте се отегчили от месото "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 062
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за тестото
  • бяло брашно - 1 чаена чаша
  • царевично брашно - 1/4 (една четвърт) чаена чаша
  • олио - 1/4 от чаена чаша
  • вода - 1/3 чаена чаша
  • сол - 2 щипки
  • за плънката
  • праз - 3 големи стръка
  • моркови - 2 бр. големи
  • сирене - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праз лука на ситно, морковите настържете. Загрейте 2-3 супени лъжици слънчогледово олио. Сложете зеленчушите и запържете до омекването им. Отдръпнете съда от котлона и охладете плънката.

Замесете меко тесто от посочените продукти. Трябва да кажа, че тестото е много соплучливо и се работи лесно с него.

Огънете измесеното тесто в стреч фолио и оставете за 30 мин. на стайна температура, за да се отпусне.

Разделете отпочиналото тесто на 8 еднакви парчета. Всяко разточете на тънка кора.

Поръсете със зеленчуковата плънка. По желание може да поръсите с натрошено сирене.

Завийте кората на руло и направете на кравайче. Наредете баничките на леко намаслена хартия за печене. Изпечете на 190 грaдуса в предварително загрята фурна за 25-30 мин.

Баничките с праз лук и моркови са много вкусни, опитайте!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар