Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Орехова торта с шоколадов крем и червени боровинки

Орехова торта с шоколадов крем и червени боровинки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Орехова торта с шоколадов крем и червени боровинки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
26/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
18
"Най-хубавата гледка, която можете да си представите - тази орехова торта с боровинки да ви чака на масата, след като се приберете вкъщи"

Необходими Продукти

  • За крема
  • тиква - 900 г печена
  • мед - 300 г
  • какао - 120 - 140 г (в зависимост колко тъмен искате да е кремът)
  • кокосово масло - 3 с.л.
  • кокосово брашно - 45 г
  • За блатовете
  • брашно от спелта - 480 г пълнозърнесто
  • сол - 1 ч.л.
  • орехи - 130 г смлени
  • кокосова захар - 300 г
  • сода бикарбонат - 2 с.л.
  • сок от лайм - от 1 бр. или сока от 1/2 лимон
  • ванилия
  • мляко от спелта - 540 мл
  • зехтин - 130 мл
  • За блатовете
  • брашно от спелта - 490 г пълнозърнесто
  • орехи - 130 г смлени
  • кокосова захар - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • сок от лайм - от 1 ли 1/2 лимон
  • ванилия
  • мляко от спелта - 540 мл
  • зехтин - 130мл
  • За украсата
  • червени боровинки - 3/4 ч.ч. замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадов крем:

Сложете горещата печена тиква в дълбока купа и добавете всички останали съставки. Пасирайте, докато не получите гладък тиквен крем.

Сложете го в хладилника да се охлади и сгъсти, докато правите блатовете. Имайте предвид, че гъстотата варира в зависимост от тиквата и може да се наложи да добавите още мъничко кокосово брашно и масло за да се сгъсти повече.

Блатовете:

В дълбока купа сложете всички съставки в поредността, в която са написани (сока от лайм изсипете върху содата) и с помощта на кухненска тел разбъркайте, така че да смесите всичко много добре.

Разделете сместа на 3 равни части в кръгли форми с диаметър 22 см и печете в предварително загрята на 180°С фурна за 30 минути или докато клечка за зъби не излиза суха.

Оставете да се охладят напълно.

Сглобяване на тортата:

Извадете крема от хладилника и го разделете на 3 равни части.

Поставете един от вече изстиналите блатове върху поднос за торта или в подходяща чиния и размажете равномерно една трета от крема.

Отгоре поставете втория блат и разпределете втората част от крема, после третия и последната трета от крема за вашата орехова торта.

Украсете постната торта със замразени червени боровинки или други горски плодове по ваш избор.

Съхранявайте ореховата торта с шоколадов крем и червени боровинки в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: