Начин на приготвяне
Сложете горещата печена тиква в дълбока купа и добавете всички останали съставки. Пасирайте, докато не получите гладък тиквен крем.
Сложете го в хладилника да се охлади и сгъсти, докато правите блатовете. Имайте предвид, че гъстотата варира в зависимост от тиквата и може да се наложи да добавите още мъничко кокосово брашно и масло за да се сгъсти повече.
Блатовете:
В дълбока купа сложете всички съставки в поредността, в която са написани (сока от лайм изсипете върху содата) и с помощта на кухненска тел разбъркайте, така че да смесите всичко много добре.
Разделете сместа на 3 равни части в кръгли форми с диаметър 22 см и печете в предварително загрята на 180°С фурна за 30 минути или докато клечка за зъби не излиза суха.
Оставете да се охладят напълно.
Сглобяване на тортата:
Извадете крема от хладилника и го разделете на 3 равни части.
Поставете един от вече изстиналите блатове върху поднос за торта или в подходяща чиния и размажете равномерно една трета от крема.
Отгоре поставете втория блат и разпределете втората част от крема, после третия и последната трета от крема за вашата орехова торта.
Украсете постната торта със замразени червени боровинки или други горски плодове по ваш избор.
Съхранявайте ореховата торта с шоколадов крем и червени боровинки в хладилник.