Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Облачен кето хляб (Oopsie bread)

Облачен кето хляб (Oopsie bread)

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Здравословен облачен кето хляб за всички онези, които не са като нас и умеят да спазват диети"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пармезан - 3/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • хуск - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват с миксер на сняг.

В друга купа се объркват жълтъците с пармезана, хуска и бакпулвера.

С лъжица се загребва от белтъчната смес и малко по малко се прибавя цялата смес към жълтъчната. Обърква се хубаво.

Фурната се загрява на 170 градуса, в тава се постила пекарска хартия.

С лъжица се загребва от сместа и се изсипва на разстояние една от друга.

Кето хлябът се пече около 20 минути или докато краищата започнат да се зачервяват.

Изваждат се облачните хлебчета, отлепват се от хартията и се поставят върху решетка да изстинат.

Ако не се отлепват лесно облачните кето хлебчета, се изчаква малко време и се пробва отново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
Благодаря! И аз съм пробвала с ленено семе и с бадемово брашно. Друг път вместо пармезан, съм слагала крема сирене. Възможностите са много, според вкуса и предпочитанията. Наистина са чудесни. Поздрави и от мен!
27.11.2019 13:18
1
Ivelina
Ivelina
Много вкусни стават кeто хлебчетата!Повечето пъти ,като приготвям тези хлебчета слагам вместо хуск ,смляно ленено семе и стават чудни.Поздрави!
27.11.2019 10:17