Начин на приготвяне
Пълненото пиле е едно от ястията, които всяка домакиня приготвя за специален повод или празник.
Нова Година е празник, за който пълненото пиле трябва да не е просто пълнено пиле, а специално пълнено пиле.
Съществуват всякакви плънки за пълнежа на пилето - дали с ориз, дали с кайма, с хляб и с какво ли още не. Моята любима плънка за пълнено пиле е тази с различни сирена в комбинация с гъби.
Пилето се измива и подсушава, обтрива се добре от вътрешната страна със сол и се слага в подходяща тавичка.
Гъбите се нарязват на шайби и се задушават в масло до готовност. В подходяща купа се смесват натрошеното краве сирене, кашкавалената извара, нарязания на кубчета кашкавал, кубчета топено сирене, гъбите, нарязаните кисели краставички, черният пипер.
С така приготвената плънка се пълни пилето и отворът се зашива с конец.
За намазването се смесват кетчупът, горчицата, майонезата, солта, черният и червен пипер, обърква се добре и се намазва цялото пиле от всички страни.
Пилето ще печем в гювеч, по желание на дъното на гювеча може да сложите нарязани на едро и овкусени картофи и моркови, отгоре се слага намазаното пълнено пиле за Нова година, налива се олиото, бирата и малко вода.
Пече се за около 2 часа на 200°C.