Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле за Нова година

Пълнено пиле за Нова година

Пълнено пиле за Нова година
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Отделяме специално място на новогодишната трапеза за вкусното пълнено пиле, приготвено с много желание и любов"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • за намазване на пилето
  • кетчуп - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • за плънката
  • кашкавалена извара - 100 г
  • краве сирене - 150 г
  • топено сирене - 50 г пушено
  • кашкавал
  • печурки - 150 г гъби
  • кисели краставички - 2 бр.
  • чер пипер
  • още
  • бира - 200 мл
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълненото пиле е едно от ястията, които всяка домакиня приготвя за специален повод или празник.

Нова Година е празник, за който пълненото пиле трябва да не е просто пълнено пиле, а специално пълнено пиле.

Съществуват всякакви плънки за пълнежа на пилето - дали с ориз, дали с кайма, с хляб и с какво ли още не. Моята любима плънка за пълнено пиле е тази с различни сирена в комбинация с гъби.

Пилето се измива и подсушава, обтрива се добре от вътрешната страна със сол и се слага в подходяща тавичка.

Гъбите се нарязват на шайби и се задушават в масло до готовност. В подходяща купа се смесват натрошеното краве сирене, кашкавалената извара, нарязания на кубчета кашкавал, кубчета топено сирене, гъбите, нарязаните кисели краставички, черният пипер.

С така приготвената плънка се пълни пилето и отворът се зашива с конец.

За намазването се смесват кетчупът, горчицата, майонезата, солта, черният и червен пипер, обърква се добре и се намазва цялото пиле от всички страни.

Пилето ще печем в гювеч, по желание на дъното на гювеча може да сложите нарязани на едро и овкусени картофи и моркови, отгоре се слага намазаното пълнено пиле за Нова година, налива се олиото, бирата и малко вода.

Пече се за около 2 часа на 200°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: