Телешка дроб сарма

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
1k
1
29/11/2019
"Една чиния се нуждае от 3 компонента, за да бъде неустоима и за очите, не само за небцето телешка дроб сърма, кисело мляко и люта чушка "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 957
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката карантия измиваме добре и заливаме със студена вода, около 3 1/2 ч.ч.

В нея прибавяме 1 ч.л. сол и малко лимонов сок.

Поставяме съда на котлона и варим на умерен огън около 40 минути. Периодично обираме образувалата се пяна по повърхността.

Бульона прецеждаме и запазваме, а охладените телешки дроб и сърце нарязваме на ситни зарчета.

В съд с нагорещена мазнина и малко масло задушаваме нарязания на ситно зелен лук.

След като омекне, прибавяме последователно гъбите и ориза.

След като той промени цвета си и стане стъклен, наливаме по малко от бульона.

Овкусяваме със сол на вкус, черен и червен пипер и сух джоджен.

След като течността бъде усвоена, прибавяме нарязаните дреболии.

Доливаме 2 ч.ч. от бульона и след като заври, изключваме огъня.

Изсипваме съставките в тавата и след като ги разпределим равномерно.

Нея предварително сме намазали с масло.

Дроб сармата се пече във фурна, загрята до 180 градуса за около 25 минути.

Време, в което оризът ще се сготви.

През това време подготвяме заливката, като прибавяме към нея настъргания кашкавал.

Заливаме телешката дроб сарма и запичаме още 15 минути на горен реотан до златиста коричка.

Поднасяме телешката дроб сарма топла, гарнирана с кисело мляко и люти чушлета.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар