Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на тънки ивици. В тенджера се слага олио да загрее.
Добавя се зелето и малко вода. Оставя се да се задуши, като се захлупва с капак. Разбърква се.
Морковът се обелва и измива. Настъргва се на ренде и се добавя към зелето.
Добавя се още малко вода и отново се оставя да се задуши.
Добавя се доматеното пюре и се разбърква.
Картофът се обелва и измива. Нарязва се на много ситни кубченца. Добавя се в тенджерата.
Чесънът се обелва и нарязва на филийки и се добавя в тенджерата.
Добавя се консервата боб към зелевата чорба. По преценка може да се добави още малко вода и да се остави да ври до омекване на всички зеленчуци.
Магданозът се измива и нарязва на ситно. Добавя се към боб чорбата.
Фасулът със зеле чорба се овкусява с джоджен, черния пипер и солта.