Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй с месо и картофи

Рататуй с месо и картофи

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Рататуй с месо и картофи
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пренесете Франция в дома си, приготвяйки вкусен рататуй с месо и картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 1/2 кг.
  • тиквички - 1 жълта
  • патладжани - 1 бр.
  • червени чушки - 1
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • мляно месо - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чубрица - 1/4 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват, изчистват, обелват и нарязват на ситни кубчета.

В дълбок тиган, който може да се сложи във фурната, или в тава се загрява олиото, прибавя се мляното месо и се запържва на трохи. Когато е готово, се избутва в единия край на тигана, а в средата се слага лукът.

Когато и той омекне, се избутва при месото и се прибавят останалите зеленчуци.

Накрая всичко се обърква хубаво, посолява се, добавят се захарта и другите подправки.

Налива се гореща вода в количество почти да ги покрие и рататуят се премества в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рататуят с месо и картофи се пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: