Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно праза, зелените чушки, лука, спанака и ги разбъркваме с хималайската сол, черния млян пипер, сушения стрит джоджен и чубрица.
Намазваме първата кора богато с шарлан (със силиконова четчица), поставяме отгоре втората, поръсваме част от плънката и навиваме на руло откъм тясната страна.
Ако корите са 12 - разделяме зелената плънка на 6 части, а ако са 14 бр. - на 7 части. Навиваме всичките кори и останала плънка на рула, които подреждаме в правоъгълна тава, която преди това сме намазнили с шарлан.
Намазваме баницата и отгоре и по краищата с шарлан. Печем 20-25 минути на 200 градуса до тъмно-златист цвят.
Веднага щом баницата с праз е изпечена, покриваме с найлон и кърпа, за да омекне, но не е задължително, ако искаме да е хрупкава.
Поднасяме постната баница топла.
Уникална постна зелена баница с праз и спанак, за един незабравим обяд или закуска по време на постите!
Чудно Вкусно!