Боб по флорентински

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Боб по флорентински
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ето така го хапват боба в Италия"

Необходими Продукти

  • бял боб - 300 г
  • кейл - 300 г
  • праз - 1 стрък само бялата част
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 листенца
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за 12 часа. Измийте го, налейте отново вода, добавете 1 равна с.л. сол, наситнена глава кромид лук, морков и стрък целина. Сложете тенджерата на котлона и сварете до готовност на боба.

В тиган налейте чашка зехтин, добавете нарязаните на ситно домати и овкусете с 1 чаена лъжичка червен пипер. Запържете за 5 мин. Изсипете всичко при боба и оставете на котлона да поври за 5-6 мин.

Докато бобът се вари пригответе кейла. В тиган налейте чашка зехтин.

Добавете нарязания на ситно праз лук, дафиновия лист и скилидките чесън. Сложете зелето, нарязано на ивички, налейте чаша топла вода и захлупете съда.

Гответе около 40 мин. Задушеното зеле изсипете при боба. Разбъркайте и сервирайте насипан в купички с препечени филийки!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Бобът трудно увира със сол. По-добре я сложете накрая.
30.11.2019 18:25
2