Начин на приготвяне
В малка тенджера сложете 3 с.л. олио и запържете едната глава лук, моркова, целината и чесъна, които предварително сте нарязали на дребно.
Добавете каймата и я запържете, докато промени цвета си. Сложете солта, черния пипер и босилека, нарязан на дребно.
Налейте виното и изчакайте 5 минути, докато се изпари алкохолът.
Добавете доматите към манджата и варете на тих огън около 10- 15 минути. Изключете и заделете.
В тиган сложете малко олио и запържете другата глава лук, нарязана на дребно.
Добавете ориза, предварително измит и изцеден о водата.
Запържете за няколко минути. Сложете соса от каймата и доматите. Налейте 4 ч.ч вода или бульон.
Печете ориза с кайма във фурна на 200 градуса до готовност.