Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Манджи»Манджа с ориз и кайма

Манджа с ориз и кайма

Манджа с ориз и кайма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
03/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
67 мин.
Порции
5
"Забъркваме вкусна манджичка с ориз и кайма, и бързаме да отворим хляба"

Необходими Продукти

  • ориз - 1.5 ч.ч
  • лук - 2 бр
  • моркови - 1 бр
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • доматен сос - 200 г
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • кайма - 250 г
  • босилек - връзка пресен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сложете 3 с.л. олио и запържете едната глава лук, моркова, целината и чесъна, които предварително сте нарязали на дребно.

Добавете каймата и я запържете, докато промени цвета си. Сложете солта, черния пипер и босилека, нарязан на дребно.

Налейте виното и изчакайте 5 минути, докато се изпари алкохолът.

Добавете доматите към манджата и варете на тих огън около 10- 15 минути. Изключете и заделете.

В тиган сложете малко олио и запържете другата глава лук, нарязана на дребно.

Добавете ориза, предварително измит и изцеден о водата.

Запържете за няколко минути. Сложете соса от каймата и доматите. Налейте 4 ч.ч вода или бульон.

Печете ориза с кайма във фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: