Зрял боб в гърне

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак521859
02/12/2019
"Бобът има запазено място в сърцето и в списъка ни с любими рецепти "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо423
  • Преглеждания за месеца422
  • Преглеждания за седмицата173
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в гореща вода за няколко часа, докато се сбръчка и попие водата.

Налива се вода в тенджера, заедно с боба, изчаква се да се получи пяна и да кипне и се изхвърля тази вода, а бобът се прецежда и изплаква. Слага се в гърнето. Чушките, морковите, лукът и доматът се нарязват на ситно и се прибавят към боба.

Поръсва се всичко с черния пипер, джоджена, девесила, 2-3 с.л. олио, налива се вода в двойно количество на продуктите, захлупва се с капака и се слага в студена фурна.

Включва се на 200 градуса, докато заври, след което се намалява на 170 и се готви в продължение на около три часа или докато бобът се свари хубаво. Накрая се посолява.

В касерола се загрява останалото олио, запържва се брашното, добавят се червения пипер, доматите и захарта и се разрежда с бульона на боб чорбата.

Запръжката се изсипва в гърнето и се допича за още 20-30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар