Боб с ленено семе

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
121
392
514
108
2
03/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете готвенето с подготовка на боба. За добри резултати накиснете предварително почистения боб в хладка вода за два часа.

След това го сложете в подходящ за варене съд. По време на варенето на боба сменете водата два пъти.

Нарежете ситно лука, моркова, чушката и доматите. Половината количество зеленчуци прибавете към врящия боб. По същото време сложете лененото семе и наситнения чесън. Варете до готовността на боба и зеленчуците.

Следваща стъпка е да направите запръжка.

В тиган загрейте олио, прибавете останалите сурови зеленчуци, брашното, червения пипер и солта.

Запържете за една две минути с бъркане и прибавете вода до получаването на гъста еднородна каша.

Изсипете полугладката каша към боб чорбата. Нарежете магданоза, прибавете го след запръжката. Стрийте джоджена и също го прибавете. Варете още 10-15 минути.

Щом ястието е готово сервирайте докато е горещо.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Атанасова
Благодаря!
0
0
Албена Атанасова
И аз се казвам Албена. Радвам се на вкусната рецепта от съименник.
1
0