Арменски пилаф

Жаклин Тонгурян
Жаклин Тонгурян
Новак
04/12/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 879
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/4 голяма ч.ч. (Баланс Крина или друг хубав ориз)
  • масло - 100 г
  • вода - 2.5 големи ч.ч.
  • бульон - пилешки или зеленчуков
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерете и измийте ориза. Стопете в дълбока тенджера маслото и веднага изсипете ориза.

Бъркайте непрекъснато докато кристализира, след това налейте бързо 2 и 1/2 големи чаени чаши вода (съотношение 1:2), намалете котлона на минимум, сложете сол, черен пипер и едно кубче пилешки или зеленчуков бульон, разбъркайте и захлупете с капак.

Оставете го така за следващите 25 минути, без да бъркате, докато повърхността на ориза поеме цялата вода. Отстранете от котлона, поставете памучна кърпа отгоре и захлупете отново с капака.

Преди поднасяне на арменския пилаф леко го разбъркайте с вилица. Хубавият пилаф трябва да стои на отделни зрънца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар