Арменски пилаф

Арменски пилаф2 / 2
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/4 голяма ч.ч. (Баланс Крина или друг хубав ориз)
  • масло - 100 г
  • вода - 2.5 големи ч.ч.
  • бульон - пилешки или зеленчуков
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерете и измийте ориза. Стопете в дълбока тенджера маслото и веднага изсипете ориза.

Бъркайте непрекъснато докато кристализира, след това налейте бързо 2 и 1/2 големи чаени чаши вода (съотношение 1:2), намалете котлона на минимум, сложете сол, черен пипер и едно кубче пилешки или зеленчуков бульон, разбъркайте и захлупете с капак.

Оставете го така за следващите 25 минути, без да бъркате, докато повърхността на ориза поеме цялата вода. Отстранете от котлона, поставете памучна кърпа отгоре и захлупете отново с капака.

Преди поднасяне на арменския пилаф леко го разбъркайте с вилица. Хубавият пилаф трябва да стои на отделни зрънца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: