Начин на приготвяне
Почистете рибата и я нарежете на дебели шайби. Напръскайте я съвсем леко с лимонов сок.
Нарежете лука на полумесеци, претрийте го с щипка сол. В тиган загрейте чашка зехтин, пуснете нарязания лук и две дафинови листенца. Захлупете съда, задушете зеленчука до омекването му.
В тавичка изсипете смлените домати, сложете две супени лъжици доматен концентрат. Овкусете със сол, смлян черен пипер и няколко цели заърна. Изсипете задушения лук и разбъркайте соса.
Наредете скумрията в тавичката. Пуснете шепа маслини.
Изпечете ястието на 190-200 градуса в предварително загрята фурна за около 40 мин.
Срвирайте плакията с резенчета лимон.
Да ви е сладко!