Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва с бадемова поръска

Пъстърва с бадемова поръска

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пъстърва с бадемова поръска
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вълшебно съчетание на аромат и вкус - опитайте и няма да ѝ се наситите на тази пъстърва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр.
  • масло - 125 г краве
  • бадеми - 100 г филирани
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 китка пресен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се изчистват, измиват се и се поръсват със сол. Оставят се така да престоят около 30 минути. Рибата се отцежда от водата, която си е пуснала, и се подсушава с кухненска хартия. Всяка риба се овалва в брашно.

В широк тиган се загрява краве масло - една пълна супена лъжица. Пускат се да се пържат по две риби. Изпържват се за 4-5 минути от двете страни до златист цвят. За пърженето на следващите две риби добавяме още малко краве масло.

След като рибката е изпържена, в тигана се слага останалото краве масло. Пускат се филираните бадеми, добавя се магданозът, предварително накълцан.

Изпържват се за кратко, колкото да порозовеят. Оттегля се от огъня и изстискваме сока на един лимон. Посолява се със сол и се поръсва с щипка черен пипер, на вкус.

Поднасяме, като върху всяка пъстърва разпределяме от маслените бадеми. Сервира се топла. Гарнирайте по желание.

В случая тук е с ленти от китайско зеле и моркови на конци. Овкусих със сол, зехтин и оцет. А като екстра и панирани лучени шайби, чери домати, резен лимон... а може и просто една свежа зеленийка с варени картофи.

Пъстървата с бадемова поръска е уникално вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: