Начин на приготвяне
Смесват се млякото, 3 супени лъжици захар и яйцето. Брашното се пресява. Маята се добавя към млечната смес. Добавя се половината масло, което се разтопява, и брашното. Добавя се солта и се замесва меко тесто.
Покрива се и се оставя на топло за 1 час, за да втаса. Тестото се меси отново и се разделя на 10 части, като се правят топки. Слагат се в тава, покрита с хартия за печене, и във всяка топка се прави вдлъбнатина.
Покриват се с кърпа и се оставят за половин час. Във всяка топка отново се прави вдлъбнатина с помощта на чаша. Измитите ягоди се слагат във вдлъбнатините, като големите плодове се режат на половинки или четвъртинки.
Бадемите се натрошават, смесват се с останалото брашно, останалото масло и останалата захар. С тази смес се поръсват кифличките и се пекат 30 минути на 180 градуса.