Ориз с бутчета от бройлери

Н.АкифоваН.Акифова
Помощник Готвач
189
98
439
1
06/12/2019
"Бутчетата от бройлери са друго нещо, разбира се, не забравяме и ориза към тях "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме долните бутчета на домашно гледани бройлери пилета.

Слагаме ги в една тенджера, доливаме до покриване на бучетата вода и слагаме на котлона да се сварят.

След като се сварят, ги изваждаме да поизстинат малко, отделяме бульона на бутчетата, защото са гледани вкъщи.

Вие, ако си ги купувате от магазин, изхвърлете вода, в която са се сварили бутчетата, не е много здравословно.

Нарежете на дребно лука, запържете с малко мазнина, после добавете и измития ориз, да се запържи за две минути, и изсипете ориза в тава за печене.

Отгоре доливайте бульона и още три чаши вода, подправете със сол и подправки и наредете бутчетата вътре в тавата и печете пилето с ориз на 190 градуса за около 45 минути.

Поръсете магданоз при сервиране на ориза с бутчета от бройлери.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Aysel Mustafova
Aysel Mustafova
10.12.2019 21:03
Най вкусната рецепта ,класика
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
11.12.2019 14:44
Мерси, и аз така мисля.
0
0