Начин на приготвяне
Пъстървата се почиства добре /по желание се отстраняват главата и опашката/. Измива се.
Подготвя се намаслена тава. Рибата се посолява добре отвън и се слага в тавата.
Чесънът се обелва и нарязва на ситно. В хаванче се смачква със сол.
Магданозът се измива и нарязва на ситно.
В хаванчето се добавят магданозът и черен пипер. Разбърква се.
Тази смес се разпределя по равно в коремчетата на двете рибки. Лимонът се измива и се нарязва на колелца.
Слагат се по 2 парченца върху всяка риба. Слага се да се пече на не по-силна от 180°С фурна.
Бобът от консервата се отцежда от течността. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Бобът се овкусява със сол и лук.
След готовността на рибата се сервират по 1 риба с бобена салата.