Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена пъстърва с бобена салата

Печена пъстърва с бобена салата

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Печена пъстърва с бобена салата2 / 2
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • олио
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен боб - 1 консерва
  • червен лук - 1/2 глава
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се почиства добре /по желание се отстраняват главата и опашката/. Измива се.

Подготвя се намаслена тава. Рибата се посолява добре отвън и се слага в тавата.

Чесънът се обелва и нарязва на ситно. В хаванче се смачква със сол.

Магданозът се измива и нарязва на ситно.

В хаванчето се добавят магданозът и черен пипер. Разбърква се.

Тази смес се разпределя по равно в коремчетата на двете рибки. Лимонът се измива и се нарязва на колелца.

Слагат се по 2 парченца върху всяка риба. Слага се да се пече на не по-силна от 180°С фурна.

Бобът от консервата се отцежда от течността. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Бобът се овкусява със сол и лук.

След готовността на рибата се сервират по 1 риба с бобена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: