Панирано филе от тилапия

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
850
255
1159
1
06/12/2019
"Ако досега не сте опитвали тилапия, голяма грешка - поправете я, приготвяйки си панирани филенца от вкусната риба "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • тилапия - 6 филета, охладени
  • сол
  • пипер меланж
  • лайм - кората от ½ плод
  • растителна мазнина за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1/2к.л.
  • галета
  • тарос - 1 - 2 с.л., изсушена билка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме добре охладените филета тилапия. Поръсваме ги със сол, пипер и настърганата лимонова кора.

Поставяме ги в тавичка, покрита със стреч фолио, и прибираме в хладилник за около час.

Изваждаме рибата и я подсушаваме отново от отделилата се от солта течност.

В пасатор-купа поставяме брашното, бирата, жълтъците, бакпулвера и малко сол. Пасираме съставките.

Отделно разбиваме на сняг белтъците и ги прибавяме към панировката, като ги смесваме внимателно с останалите съставки.

Консистенцията на сместа трябва да е на гъсто палачинково тесто.

Потапяме филето от тилапия в панировката и овалваме в галетата.

Към нея сме прибавили от изсушената подправка, за да я овкусим допълнително.

В тиган с нагорещена мазнина панираме филетата.

Поставяме панираната риба върху кухненска хартия, която сменям два пъти. Държим рибните филета на топло, близо до котлон.

Поднасяме панираното филе от тилапия гарнирано с пържени картофки и панирани рулца от раци.

Овкусяваме с лимонов сок.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар