Начин на приготвяне
Започнете с подготовка на шафрана.
Стоплете леко половин кафейна чаша прясно мляко и поставете посоченото количество шафран на прах.
Разбъркайте и оставете да престои около половин час в това положение.
През това време сложете лещата в подходящ за варене съд и оставете да кипне.
Нарежете червеното цвекло, чушката, морковите и доматите на малки кубчета.
Прибавете наситнените зеленчуци щом лещата заври.
След около 15 минути прибавете чията, чубрицата и чесъна, също нарязан на ситно.
В тиган запържете брашното и червения пипер. С малко вода направете кашичка, прибавете я към лещата и разбъркайте.
Добавете сол на вкус. Варете супата от леща до готовност.
Малко преди да свалите супа от леща с шафран и червено цвекло от огъня, прибавете отпусналия се в млякото шафран и наситнения магданоз.
Сервирайте леща чорбата, докато е горещо.