Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща с шафран и цвекло

Супа от леща с шафран и цвекло

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Супа от леща с шафран и цвекло
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • червено цвекло - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чия - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • шафран - 0.3 г на прах
  • прясно мляко - за шафрана
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер
  • брашно
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовка на шафрана.

Стоплете леко половин кафейна чаша прясно мляко и поставете посоченото количество шафран на прах.

Разбъркайте и оставете да престои около половин час в това положение.

През това време сложете лещата в подходящ за варене съд и оставете да кипне.

Нарежете червеното цвекло, чушката, морковите и доматите на малки кубчета.

Прибавете наситнените зеленчуци щом лещата заври.

След около 15 минути прибавете чията, чубрицата и чесъна, също нарязан на ситно.

В тиган запържете брашното и червения пипер. С малко вода направете кашичка, прибавете я към лещата и разбъркайте.

Добавете сол на вкус. Варете супата от леща до готовност.

Малко преди да свалите супа от леща с шафран и червено цвекло от огъня, прибавете отпусналия се в млякото шафран и наситнения магданоз.

Сервирайте леща чорбата, докато е горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: