Печен толстолоб с моркови и лук

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
226
2k
756
539
1
06/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 455
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • толстолоб - 1 кг котлети
  • моркови - 1 бр. голям
  • червен лук - 3 бр
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 к.л
  • зехтин - 3 с.л
  • лимони - 1 бр.
  • фолио
* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Взимаме тава за печене и отдолу слагаме парче фолио - не го късаме отстрани, оставяме доста дълго, така че да покрие печената риба и отгоре после.

Редим отдолу нарязан на шайби червен лук, отгоре на лука редим котлетите толстолоб и настрани на тавата слагаме парченца моркови.

Осоляваме добре толстолоба, от двете страни поръсваме с черен пипер и отгоре редим резени лимони.

Взимаме едната страна на фолиото, която виси настрани, и закриваме като капак отгоре и затваряме добре отстрани.

Печем на загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

И преди да сервираме печения толстолоб с моркови и лук, режем капака на фолиото - така сосът на рибата остава вътре.

Комплект за барбекю с 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю с 4 прибора в калъф
24.99 лв.
Виж ››

Почувствайте се като истински професионалисти около скарата с комплекта за барбекю от 4 части, грижливо събрани в красив калъф. Спечелите заслужени комплименти, приготвяйки вкусна храна за всички с новия си сет за барбекю.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
User#264706 ELIXIR
User#264706 ELIXIR
19.10.2020 04:18
Аз я направих с филе - супер стана!! ?✨
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
19.10.2020 14:24
радвам се, че ви е харесало.
1
0