Печен толстолоб с моркови и лук

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
235
2k
780
574
2
06/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 788
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • толстолоб - 1 кг котлети
  • моркови - 1 бр. голям
  • червен лук - 3 бр
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 к.л
  • зехтин - 3 с.л
  • лимони - 1 бр.
  • фолио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава за печене и отдолу слагаме парче фолио - не го късаме отстрани, оставяме доста дълго, така че да покрие печената риба и отгоре после.

Редим отдолу нарязан на шайби червен лук, отгоре на лука редим котлетите толстолоб и настрани на тавата слагаме парченца моркови.

Осоляваме добре толстолоба, от двете страни поръсваме с черен пипер и отгоре редим резени лимони.

Взимаме едната страна на фолиото, която виси настрани, и закриваме като капак отгоре и затваряме добре отстрани.

Печем на загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

И преди да сервираме печения толстолоб с моркови и лук, режем капака на фолиото - така сосът на рибата остава вътре.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Наско
Наско
26.10.2020 18:31
Поради липса на червен лук я направих с обикновен, но пак стана вкусно.
1
0
User#264706 ELIXIR
User#264706 ELIXIR
19.10.2020 04:18
Аз я направих с филе - супер стана!! ?✨
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
19.10.2020 14:24
радвам се, че ви е харесало.
1
0