Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена царевична питка с маслини

Содена царевична питка с маслини

Содена царевична питка с маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Значи, ако участваме в някое кулинарно предаване, содената питка с маслини е нещо, което със сигурност ще приготвим"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 350 г
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 л
  • олио - 2 с.л.
  • маслини - 10 бр.
  • сирене - 100 г
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се двата вида брашно в тавичка.

В киселото мляко се разбиват сода за хляб и бакпулвер. Сместа се сипва в брашното. Добавят се сол, олио, натрошено сирене, риган и парченца маслини. Замесва се тесто и оставяме да почине 10 минути.

С длани се оформя кръгла содена питка 25 см, отгоре се намазва с олио.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 35-40 минути.

Вкусна содена царевична питка с маслини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: