Начин на приготвяне
В тавичка се смесват царевично и бяло брашно. В средата се оформя кладенче, сипваме хладка вода, олиото и солта. Отделно се разбъркват содата за хляб и бакпулверът в оцета, докато шупнат.
Добавят се в кладенчето и с вилица се бърка да се смесят продуктите. Сипва се на плот, поръсен с брашно, добавят се слънчогледовите семена сурови и замесваме средно меко тесто, да не лепне.
Оставя се за 10 минути да почине. С ръце се оформя на кръгла питка и поставяме върху хартия за печене, поръсена с малко царевично брашно.
Отгоре се намазва с олио и с вилица се оформят шарки. Поръсваме с две щипки ронена чубрица и печем в загрята фурна 180°C около 35 минути.
Изважда се върху решетка, леко се поръсва с малко вода и покриваме с кърпа за 5-10 минути.
Хапваме топла с шарена сол.
Много е вкусна.
Добър апетит!