Картофи Хаселбак (Hasselback potatoes)

08/12/2019
"Пожелаваме ви приятен апетит с този страхотен шведски специалитет, а именно картофи Хаселбак "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 022
  • Преглеждания за месеца751
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кората на картофите и подсушете.

Разрежете горната част, като внимавате и не стигате до края на картофа, на малки филийки (като ветрило).

Сложете картофите ветрило в тавичка за печене.

Поръсете с малко зехтин, сол, черен пипер и мащерката.

Сложете кравето масло, нарязано на малки парчета.

По желание може да поръсите с малко галета.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 40- 45 минути или докато печените картофи станат златисти.

Поднесете картофи Хаселбак като гарнитура, а защо не и основно, гарнирани със сосове и сирена

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kostadin Stefanoff
Kostadin Stefanoff
08.12.2019 22:01
Правил съм няколко различни варианта. И остановявам че сорта картофи който ползват скандинавците за тая рецепта просто няма аналог в България. Френските дето станаха масови по магазините и пазарите са адски безвкусни. Трябва да пробвам някой път с домашни от ров.
0
0