Начин на приготвяне
Шунката и киселата краставичка нарязваме на малки кубчета и слагаме в подходяща купа, в която ще приготвим сместа за соления кекс.
Добавяме яйцето, лютеницата, изварата, киселото мляко с угасената сода за хляб, натрошеното сирене, хималайската сол, босилека и овесените трици.
Разбъркваме всичко и оставяме за десетина минути триците да набъбнат.
Подмазваме кексова формичка с кокосово масло. Аз ползвам силиконова.
Изсипваме кексовата смес и изравняваме отгоре.
Поставяме соления кекс Зоната да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
Соленият кекс е закуска, подходяща за тези, които се придържат към Зонов режим на хранене и е вкусен както топъл, така и охладен.
Съставките са за 6 БПВМ.