Пилешки пилаф
Chicken Pilaf

Пилешки пилаф

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493291k
Пилешки пилаф1 / 2
25/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
"Не е достатъчно само да смесиш пилешкото и ориза, за приготвянето на пилаф се иска и майсторлък"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме предварително свареното пилешко месо на тънки лентички. Запържваме го за кратко в сгорещеното масло. Когато се зачерви добавяме и ситно нарязания лук. Овкусяваме с подправките, сипваме ориза и пържим 5 минути като непрекъснато разбъркваме.

Когато пилето се запържи равномерно го заливаме с бульона, добавяме и доматите, които предварително сме попарили, обелили и нарязали на четвъртини, поръсваме с натрошените орехови ядки и задушаваме под похлупак до омекване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: