Талиатели с пиле и замразени зеленчуци

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
366
3k
2k
1k
5
09/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 390
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • талиатели - 300 г (прясна паста)
  • пилешко филе - 1 пеперуда (около 400 г)
  • замразени зеленчуци - 200 г (грах, моркови, броколи)
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос от нар - 3 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Прибавете към него соевия сос, соса от нар, сол и черен пипер на вкус. Оставете месото в хладилник за 30 минути.

Загрейте олиото и 1 с.л. масло и запържете месото до златисто. Бъркайте периодично.

Щом месото се запържи, добавете малко вода и замразените зеленчуци.

Гответе на слаб котлон, докато водата се изпари и зеленчуците леко омекнат, но все пак да останат хрупкави.

Преди да махнете от котлона, опитайте и ако е необходимо, добавете още малко сол и черен пипер.

Сварете пастата според указанията на опаковката. В моя случай беше готова за 4-5 минути.

Прецедете в гевгир и измийте под течаща вода.

В тенджера загрейте 2 с.л. олио и 1 с.л. масло. Запържете готовата паста за кратко, като бъркате внимателно.

Сервирайте пастата с пиле и замразени зеленчуци поръсена с настърган пармезан.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар