Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Лесно и сочно свинско с гъби и сметана

Лесно и сочно свинско с гъби и сметана

YanitaFYanitaF
Новак
410620
Лесно и сочно свинско с гъби и сметана
Снимка: YanitaF
1 / 2
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински врат - около 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • гъби - около 300 кг
  • сметана - 200 мл (течна)
  • вода - 1 ч.ч (250 мл)
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на свинския врат. Измиваме го и го нарязваме на жулиени.

Запържваме леко в малко олио/зехтин. Когато започне да почервенява, прибавяме нарязаната на полумесеци глава лук и запържваме за кратко.

Следва да прибавим нарязаните гъби. Готвим, докато гъбите пуснат водата си и тя изври.

Щом яденето остане само на мазнина, добавяме сметаната и разбъркваме хубаво.

Веднага след това добавяме 1 ч.ч (250 мл) вода и оставяме да ври на умерен огън.

Отнема около 30-тина минути до пълна готовност.

Щом е свинското с гъби и сметана е готово, прибавяме чесъна (разбира се, може и без него).

Разбъркваме и сервираме лесното и сочно свинско с гъби и сметана, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: