Празнични бирени сладки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Празнични бирени сладки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
45
"Ако не сте празнували с бирени сладки досега, много сте пропуснали"

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - около 500 г
  • пълнеж
  • мармалад
  • орехи
  • сироп
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • орехи - смлени за овалване (може и кокосови стърготини)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа - в тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете на котлона и след като заври, варите 5 минути. Отстранете сиропа от котлона и оставете да се охлади.

В купа налейте бирата, олиото и добавете захарта и ванилията, разбъркайте и на етапи прибавяйте от предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, замесете меко и нелепнещо се по ръцете тесто.

От тестото оформете топчета, колкото орех. Всяко топче разтворете на тънка питка и добавете малко от мармалада и парче орехова ядка, затворете питката и оформете отново на топче.

Подредете топчетата в тава постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, до златист цвят.

Горещите бирени сладки на етапи с помощта на решетъчна лъжица потапяйте в сиропа за миг (колкото да се намокрят отвсякъде) и ги изваждате.

Оваляйте сиропираните сладки едно по едно в смлените орехи или кокосови стърготини и редите в поднос.

Чудно вкусни и пухкави празнични бирени сладки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: