Празнични бирени сладки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1127
15
10/12/2019
"Ако не сте празнували с бирени сладки досега, много сте пропуснали "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции45
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа - в тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете на котлона и след като заври, варите 5 минути. Отстранете сиропа от котлона и оставете да се охлади.

В купа налейте бирата, олиото и добавете захарта и ванилията, разбъркайте и на етапи прибавяйте от предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, замесете меко и нелепнещо се по ръцете тесто.

От тестото оформете топчета, колкото орех. Всяко топче разтворете на тънка питка и добавете малко от мармалада и парче орехова ядка, затворете питката и оформете отново на топче.

Подредете топчетата в тава постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, до златист цвят.

Горещите бирени сладки на етапи с помощта на решетъчна лъжица потапяйте в сиропа за миг (колкото да се намокрят отвсякъде) и ги изваждате.

Оваляйте сиропираните сладки едно по едно в смлените орехи или кокосови стърготини и редите в поднос.

Чудно вкусни и пухкави празнични бирени сладки!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар