Питка Слънце със семена

Дени_ДДени_Д
Новак
4
36
10
14
12/12/2019
"След всяка буря изгрява Слънце - понякога и под формата на вкуска питка, точно като тази"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 966
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Част1: В стандартна тава слагаме 3 цели яйца и на 4-то яйце белтъка, жълтъкът се отделя за намазване отгоре. Следва сол, захар, олио, оцет и кисело мляко.

В празната кофичка от млякото се сипва топла вода и се пуска кубчето с мая до нейното разтваряне, изсипваме и нея в останалата смес.

Започваме да месим и да добавяме от брашното на части (пресято). Накрая тестото не трябва да лепне.

Готовото тесто се реже на 4 топки, като всяка от тях се омазва с олио и се оставят в същата тава да втасват първи път. Покриваме и оставяме на топло 1-2 часа, зависи от температурата.

Част 2: Приготвяме тавата, в която ще печем (препоръчвам голяма), мажем цялата тава с маргарин и оставяме настрани.

Приготвяме разтопен маргарин, сиренето и нож.

Намазняваме масата или плота, върху който ще се разстилат листовете.

Вземаме първата топка и започваме да разстиламе колкото можем, слагаме с шепа от разтопения маргарин върху листа и ръсим около 100 г сирене, повтаряме всичко с всеки лист един върху друг. След като всичко е разстлано и наръсено, разпъваме листовете колкото можем.

С нож режем на 16 парчета, всяко се навива отвън навътре тип кифла.

Първото парче се слага в средата, а другите около него тип Слънце. Завиваме и оставяме да втасва втори път.

Накрая мажем с жълтъка и поръсваме със семената. Резултатът е уникално вкусна питка.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар